2017. jan 30.

Mit nézz, ha egy jó filmre és egy adag lendületre vágysz?

írta: ahainspiracio
Mit nézz, ha egy jó filmre és egy adag lendületre vágysz?

Ez nem a gagyi motivációs filmek listája lesz. Ezek a filmek szórakoztatók, és azon barátokkal is megnézhetők, akik bullshit-nek tartják a pozitív gondolkodást :) Nekik jó film lesz, Neked jó motivációs film :)

A BOLDOGSÁG NYOMÁBAN

Ez a film Hosszú Katinka mottójára tanít: "Hard work always pays off." A történet főszereplője egy férfi, aki épp mélyponton van az életében: se munkája, se felesége, se lakása, van viszont adóssága, egy kisfia, akiről gondoskodnia kell és jó adag túlélési ösztöne. A férfi hatalmas melóval küzdi fel magát a menő tőzsdeügynökök közé, esténként pedig hajléktalanszállón alszik a kisfiával. Nagyon erős film, ami egyrészt megmutatja, milyen egyszerű dolgod van az életben (ha van lakásod, van mit enned és van bármilyen fizetésed) és hogy még egy komoly mélypontról is fel lehet törni a "felhők közé", ha tudod a célod és van benned kitartás.

A teljes film, angolul itt elérhető >>>

JOY

Jennifer Lawrence ezúttal is harcias oldaláról mutatkozik meg, ebben a filmben egy kreatív feltaláló-üzletasszonyt alakít, aki a családi hátráltatások ellenére is megtalálja a helyét és megharcol a vagyonáért. Kezdő vállalkozóknak, nőknek kimondottan ajánlom, mert sok erőt lehet belőle meríteni!

Trailer >>>

A SZOBA

Egy elég drámai és felemelő film, aminek két főhőse van, egy anyuka és kisfia, akik éveken keresztül egy szobában fogva tartva élik az életüket. Az Anya fantasztikus erővel mentesíti fiát a fogva tartottság érzésétől és tanítja az életre egy kis zárkában. A kisfiú pedig a hihetetlen körülmény ellenére is életvidám gyerekként nő fel. A film megható és felemelő, mert az emberi lélek erejét mutatja meg, ja és jó a vége, ami nálam fontos szempont :)

Trailer >>>

BEGIN AGAIN

Ez a film az egyik kedvencem, mert a zene elejétől a végéig behálózza. A történetben egy fiatal dalszerző egy hatalmas szerelmi csalódás után a kiégett producer értő kezei közé kerül, aki utolsó nagy dobásaként egy albumot készít a lánynak. A film gyakorlatilag a számok felvételéről szól, kedvesen és természetesen mutatja be, hogy az újrakezdés milyen egyszerű (ha tehetséges vagy :D). Bármelyik hétköznap estédet fel fogja dobni!

Soundtrack >>>

Trailer >>>

EDDIE, A SAS

Ambiciózus vagy, bár mindenki próbál visszafogni? Akkor ez a film Neked szól! Eddie, the eagle, az angol síugró, aki gyermekkori álmát váltja valóra, amikor kijut az Olimpiára. Vicces szereplő az életben és a filmen is, a történet lényege mégis az: kellő kitartással meg tudjuk csinálni, amit elterveztünk!

Trailer >>>

THE BLIND SIDE

Igazi full-amerikai mozi, egy életerős Sandra Bullock alakítással, könnyes, mégis pozitív élettörténettel egy ma is menő NFL sztárról. A történetben egy fehér amerikai család fogad be egy szinte hajléktalan fekete iskolásfiút, és a stabil családi háttér a gyereknek nemcsak életre szóló változást, de egy hatalmas sportkarriert is biztosít. Szintén „a tehetség utat tör” alapigazság bizonyító képlete.

Trailer >>>

DERÜLT ÉGBŐL APU

Omar Sy végtelenül cuki alakítása, ezúttal apa-szerepben. A riviéra császárából egy elveszett apuka lesz a főszereplő, amikor az egyik volt barátnője a kezébe nyom egy síró csecsemőt, majd egyszerűen elsétál. A férfi próbálja visszavinni a gyereket, minek hála Londonban köt ki, pénz, lakás, ismerősök nélkül. Miután gyorsan megtalálja a helyét, végtelenül kreatív módon áll helyt az apa-szerepben és biztosít nagyon boldog gyerekkort kislányának.

Trailer >>>

ARRIVAL

Talán meglepő, hogy ezt a filmet is besoroltam a motiváló filmek közé. Szerintem szuper alkotás, főleg azért, mert a kommunikáció erejére tanít meg, a kapcsolatteremtés fontosságára, a szavak félreérthetőségére és erejére. Ráadásul, nekem abszolút pozitív képet rajzolt az emberiség jövőjéről.

Trailer >>>

 Filmnézésre fel, Hanna

 

Szólj hozzá