2017. jan 26.

Inspiráló budapesti helyek - MUROK

írta: ahainspiracio
Inspiráló budapesti helyek - MUROK

murok_fo.jpgA kelet kávézós cikkem sikere inspirált, hogy más, inspiráló budapesti helyeket is bemutassak. A Murok cafe Buda egyik kiváló szegletében, a Margit híd közelében vár egyedi, minőségi kínálattal és trendi, mégis otthonos design-nal. A kávézó a "szívből csinált helyek egyike" érdemes betérni egy munkareggelire, kávéra, beszélgetésre

Egy szuper-kreatív ismerősöm, Szép István egyik programján találkoztam a hellyel, és egyből magával ragadott a Murok cafe hangulata. Az ok eléggé személyes volt, egy évvel ezelőtt én is pont egy ilyenforma helyet akartam nyitni, pont ezen a környéken. Akkor financiális kifogások miatt letettem arról, hogy megnyissam a saját terem, és milyen furcsa az élet, egy évre rá betévedek egy helyre, ami pont úgy néz ki, és olyan hangulattal vár, ahogy én a saját helyem annak idején terveztem.

ÉTELEK

ahainspiráció-murok-cafe-ételEgy kávézónál furcsa lehet pont az ételekkel kezdeni a méltatást, én mégis ezt teszem, mert ez a hely, egyik erőssége. Az ételkínálat igazi trendi budapesti: könnyű, színes, finom urbán fogások, minőségi alapanyagokból és az enteriőr mentén már elvárható jó ízléssel tálalva. Ki csodálkozik ma már azon, hogy egy kávézóban lehet levest, vagy hamburgert enni? A Murok is több, mint kávézó, sokkal inkább egy baráti otthon, ahova jól esik betérni és jó a házigazdák főztjét fogyasztani.

ITALOK

Az italkínálat hozza az elvárt szélességet, de kiemelném a frissen készült smoothie-kat, mert tök jó, hogy ebből többfajtát is lehet kapni, jó alternatíva, ha nem pont kávézni akarsz reahainspiráció-murok-cafe-smoothieggel, vagy délután, vagy valami egészségesebb italra vágysz, alkalomadtán. (Nem értem egyébként, hogy más helyek miért nem élnek jobban az ilyen kreatív italok lehetőségével, és miért kell még sokszor agyoncukrozott üdítőkből választani, ha alkohol- vagy koffeinmentes italra vágyunk?)

ENTERIŐR

Világos, kicsit vintage, kicsit újhullámos-kávézós, nagyon passzolnak a kreatív, újrahasznosított kézműves termékek, összességében meleg, letisztult és barátságos. Nagyon egyben van az egész és jó látni, hogy a színeket és a formákat bátran használják. Az is jó, hogy kicsit eklektikus, de ettől csak stílusos, nincs túltervezve, túlcsinálva a hely.

ahainspiráció-murok-cafe-pult

PROGRAMOK

Szerencsére ebben is széles a kínálat, mert megférnek az unplugged koncertek, a kézműves workshopok, a meccsnézések és az üzleti reggelik is. A Murok programkínálatát a törzsvendégek kreativitása is színesíti, aki ideszokott, hozza magával a barátait, a saját programjait.

Jó hely, annyi bizonyos. Érdemes betérni és fogyasztani, szocializálódni, na meg persze: inspirálódni.

MUROK CAFE

II. BUDAPEST, TÖRÖK UTCA 2.

MUROK FACEBOOKON >>>

 

Fülöp Johanna

Szólj hozzá

inspiráló helyek