2017. jan 27.

Pénzkeresés befektetés nélkül - legyél online magántanár!

írta: ahainspiracio
Pénzkeresés befektetés nélkül - legyél online magántanár!

fy58o0p400.jpgRongyosra beszélem a szám, amikor a skype-os magánoktatást próbálom népszerűsíteni, idestova másfél éve. Itt van a pénzkeresés viszonylag egyszerű módja, ha van értékesíthető tudásod - pl. tanár vagy - és szó szerint nógatni kell az embereket, hogy fogjanak bele :) Szeretnéd, hogy az egész ország tőled vegyen magánórákat? Akkor legyél naprakész és adj órákat skype-on!

Mi kell ahhoz, hogy skype-tanár legyél?

Nem pénz, pénz, pénz, hanem: proaktivitás. Ha van legalább egy téma, amiben tényleg jó vagy, és szeretnéd a tudásodat másoknak is átadni (pénzért) akkor ne fogd vissza magad és vágj bele!

Mi az előnye az online tanításnak?

Kényelmes, kitágítja a határokat és kreatív. Aktivizál, sőt proaktivizál. Egyrészt a diákokat meg kell szerezned, aminek több módja van. Beregisztrálhatsz tanárközvetítő oldalakra, hirdethetsz a facebookon, blogolhatsz, stb. Aztán a neten elérhető ingyenes eszközökkel saját online tananyagot készíthetsz, megoszthatod a hallgatóval. De akár egy tankönyvből befotózott képeket/feladatokat is átküldhetsz, sőt, akár a fizikai tankönyvet is foghatjátok mindketten a gép előtt és a videochat csak a beszélgetést közvetíti. Legyél kreatív és oldd meg az elérhető eszközeiddel.

Miért érdemes most belevágni?

Mert mi magyarok, most ébredezünk a csipkerózsika-álomból és most kezdünk csak rápörögni az online tanulásra/oktatásra. Ami külföldön már bevett módszer, az nálunk gyerekcipőben jár, megéri ott lenni a kezdeteknél és helyet foglalni magadnak az online oktatók piacán. 

Aztán ha éppen nincs munkád, ez tök jó megoldás lehet az átmeneti időszakra, sőt, akár teljes állássá is kinőheti magát. Hallottam olyanról, aki délelőttönként letudja a skype-os óráit és ezzel egy havi teljes fizetést megszerez. Olyanról is, aki egész nap órákat ad, és ezért komoly havi fizetést szerez. 

Uncsi a munkád és van időd mellékállásra? Dobd fel az életed és a pénztárcád tartalmát online óraadással. Ha van egy géped és net a lakásban, akkor nincs több kifogás! Szeretnél utazgatni pár hónapot és közben pénzt is keresni? Ugyanez a javaslatom.

A weboldalamon van még két további cikk a témában, ezeket ajánlom Neked is, ha még kell egy kis lendület:

Én hogy fogtam bele >>>

Én mit tanulok online >>>

Szólj hozzá

üzletfejlesztés